Łosoś z kaszą jaglaną i warzywami
Dzisiaj zapraszamy Was na Łososia z kaszą jaglaną z warzywami. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jest zdrowe, pyszne, delikatne, niskokaloryczne i przede wszystkim bardzo proste do wykonania.
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
Dzisiaj zapraszamy Was na Łososia z kaszą jaglaną z warzywami. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jest zdrowe, pyszne, delikatne, niskokaloryczne i przede wszystkim bardzo proste do wykonania.
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
cebula szalotka lub szczypiorek
100 g kaszy jaglanej
natka pietruszki
2 dzwonka z łososia
papryka żółta
papryka czerwona
sok z cytryny
sól
pieprz
Kaszę jaglaną przepłukać wodą, zalać 1,5 szklanki wody, gotować około 25 min. na małym ogniu (najlepszy do tego celu będzie garnek do gotowania mleka) Papryki pokrój w grubą kostkę i chwilkę podsmaż na odrobinie oleju. zmieszaj z kaszą oraz natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Łososia posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, smaż po 4-5 minuty z każdej strony (łososia można również ugotować na parze lub upiec w naczyniu żaroodpornym). Łososia podawaj na kaszy, posypując poszatkowana szalotką lub szczypiorkiem.
Idealne w połączeniu z sosem jogurtowo-czosnkowym.
PORCJA: 460 kcal
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
Życzymy smacznego!
Komentarze
Zostaw swój komentarz