Łosoś z kaszą jaglaną i warzywami

Przez: Dominik Zalewski Kategoria: Przepisy dietetyczne Dodano: Komentarze: 0 Ulubione: 254

Dzisiaj zapraszamy Was na Łososia z kaszą jaglaną z warzywami. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jest zdrowe, pyszne, delikatne, niskokaloryczne i przede wszystkim bardzo proste do wykonania. 

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

Dzisiaj zapraszamy Was na Łososia z kaszą jaglaną z warzywami. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jest zdrowe, pyszne, delikatne, niskokaloryczne i przede wszystkim bardzo proste do wykonania.

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

cebula szalotka lub szczypiorek
100 g kaszy jaglanej
natka pietruszki
2 dzwonka z łososia
papryka żółta
papryka czerwona
sok z cytryny
sól
pieprz

Kaszę jaglaną przepłukać wodą, zalać 1,5 szklanki wody, gotować około 25 min. na małym ogniu (najlepszy do tego celu będzie garnek do gotowania mleka) Papryki pokrój w grubą kostkę i chwilkę podsmaż na odrobinie oleju. zmieszaj z kaszą oraz natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Łososia posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, smaż po 4-5 minuty z każdej strony (łososia można również ugotować na parze lub upiec w naczyniu żaroodpornym). Łososia podawaj na kaszy, posypując poszatkowana szalotką lub szczypiorkiem.
Idealne w połączeniu z sosem jogurtowo-czosnkowym.
PORCJA: 460 kcal
PRZYGOTOWANIE: 40 minut

Życzymy smacznego!

Komentarze

Zostaw swój komentarz