Kurczak nadziewany szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kurczak nadziewany szpinakiem i suszonymi pomidorami to bardzo lekkie i dietetyczne a zarazem zdrowe danie. Najlepiej przygotować to danie na parze przez co mięsko pozostało delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne.
SKŁADNIKI:
Kurczak nadziewany szpinakiem i suszonymi pomidorami to bardzo lekkie i dietetyczne a zarazem zdrowe danie. Najlepiej przygotować to danie na parze przez co mięsko pozostało delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne.
SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
150 g świeżego szpinaku
6 pomidorków suszonych
duży ząbek czosnku
pieprz i sól do smaku
Na gorącej patelni rozgrzać łyżkę oliwy i wrzucić szpinak, dodajemy rozduszony w prasce ząbek czosnku i pokrojone suszone pomidory. Wszystko dusimy razem przez chwilę.
Pierś z kurczaka naciąć wzdłuż tworząc kieszonkę, nacieramy oliwą z suszonych pomidorów.
W kieszonkę włożyć nadzienie . Tak przygotowanego kurczaka posypujemy ziołami i ulubionymi przeprawami.
Naczynie do gotowania na parze lekko posmarować oliwą, by kurczak nie przywarł. Gotować na parze około 25 minut. Można również przygotować danie w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub woreczkach do pieczenia.
SMACZNEGO!
Komentarze
Zostaw swój komentarz